Сега съпричастността е необходима повече от всякога. В момента са трудни времена, това е даденост. Но тази фраза „времената са трудни“ не помага нищо. Никой няма всички отговори, но ние всички можем да си взаимно да си отворим ушите и да предложим съвет, когато е необходимо. Продължавайте да четете, за да чуете моя съвет за всеки, който иска да смени кариерата си по време на пандемия.


Стъпка 1: Не прекарвайте твърде много време в мислене.


Тъй като реалността е сега, това се е случило. Мисленето за миналото или това, което може да е било, не помага на никого.


Стъпка 2: Преобразувайте го във възможност.


Сега, когато сте на стъпка 2, ето няколко въпроса, които трябва да си зададете: Обичахте ли работата си? Ако отговорът е „Не“, то обичате ли изобщо кариерата си? И ако отговорът отново е „Не“ – превърнете захарния меден леден чай в нещо положително. Лимонада.

Реалността е, че една от страхотните възможности в живота е да вземеш гадна ситуация и да я превърнеш в нещо положително. Много хора, бих твърдял, че 50% от хората, уволнени по време на пандемията, наистина не харесваха работата си. Освен това те наистина не харесваха своята област. Тези хора трябва да започнат да създават нещо ново.


Стъпка 3: Използвайте свободното си време, за да изпълните идеите си.


Позволете ми да ви дам един наистина добър съвет. Ако сте този човек, който е загубил работата си по време на пандемията (и честно казано на първо място изобщо не харесва работата си), напишете публикация в Фейсбук, озаглавена „Писмо до бъдещото ми работещо аз“. След това напишете писмото, в което обяснявате защо ще отидете в друга сфера на работа, защо ви привлича и за това как виждате бъдещето си в тази сфера, също така и нещата, които нямате търпение да въведете или да имитирате.


Това, което се случва, е терапия за вас, но много по-важно: излагате на показ вашите идеи и наблюдения в Фейсбук. Всичко, от което се нуждаете е един човек от тази сфера, който да види публикацията ви и да каже: „Уау. Това е страхотна гледна точка."

Тогава се надяваме, че този човек ще ви изпрати имейл и ще ви даде начална работа в тази сфера, било то „писане“,„танци“, „музика“, „анимация“ или „спорт“.


В тази публикация просто искам да ви предизвикам и се опитвам да ви вдъхновя да превърнете мисленето си във възможност. Буквално това са тактиките. Сега отидете в Фейсбук и напишете този пост, който току-що описах, след това се върнете тук напишете в коментарите или изпратете вашата луда история за успех на info@mjobs.bg.