Ето няколко неща, върху които е препоръчително да помислите преди да предложите и създадете вашата услуга


1. Намерете вашата ниша


Най-добрите идеи за "услуги“ са малки, мащабируеми задачи, които ви отнемат само няколко минути да ги завършите. Като продавач, първото нещо, което да направите е да разделите уменията си на отделни малки предложения, които има смисъл да продавате, започвайки от 5 лв. Когато определите каква точно ще бъде вашата услуга, запитайте се:


  • Отнема ли ми малко (до 1 час) време, за да завърша това действие?
  • Мащабируемо ли е това действие или услуга? Мога ли да доставя множество от него на части?
  • Има ли допълнителни екстри или компоненти, които могат да бъдат добавени към тази услуга?


Ако отговорът ви на всички тези въпроси е „Да“, тогава имате добра и приложима услуга в ръцете си!


2. Проучете уменията си


Когато обмисляте създаването на нова услуга, важно е да разгледате съществуващите предложения в mJOBS, подобни на това, което планирате да предложите. Знаейки какво предлагат другите продавачи, ще ви даде представа какво представлява пазарът за вашите умения и ще ви помогне да разберете какво ще трябва да направите, за да успеете. Запитайте се:


  • Има ли вече много други версии на вашата услуга?
  • Как можете да се различите от другите продавачи?
  • Виждате ли възможност да отговорите на потребност, която все още не е удовлетворена?


Ако видите, че вече има много продавачи, предлагащи идентична услуга на тази, която имате предвид, премислете как можете да се различите от останалите.


3. Знайте цената си


Услугите в mJOBS започват от 2 лв. Въпреки, че може да бъде изкушаващо да предложите промоции или отстъпки, така че поръчките да започнат да идват, предлагането на вашата работа безплатно не е препоръчителен подход за свързване с купувачи. Важно е да зададете очакванията на потенциалния си купувач, че работата ви не може да бъде получена безплатно. Важно е да знаете стойността си като продавач и да не я компрометирате, за да се опитате да привлечете купувачи.


4. Създайте работен поток


Организацията преди започване на поръчките ще ви послужи добре. Установяването на процеса на работа и за това как ще изпълнявате поръчки е от съществено значение. Разберете различните аспекти на вашия процес, като например:


  • По кое време на деня или по колко време всяка седмица ще прекарвам работейки по поръчките?
  • Как мога да си направя продуктивно работно пространство?
  • Какви материали са ми необходими, за да мога да работя?


След като сте преминали през всички тези стъпки и ако мислите, че е време да добавите вашата услуга, можете да го направите сега ТУК.