С навлизането в ново десетилетие все по-често започвате да мечтаете да замените работата си девет до пет с кариера на свободна практика. Това е много атрактивна идея. В наши дни е възможно да създадете и да предложите вашите услуги и да работите отвсякъде без шеф, който да виси на главата ви. Въпреки това фрийлансът идва със доза стрес, защото не се знае дали тази нова кариера ще бъде по-добра от предишната. Може ли кариера на свободна практика да ви отведе до нови върхове?

Отговорът е да. Но как точно трябва да направите прехода от традиционна работа към кариера на свободна практика? Как ще изкарвате прехраната си на свободна практика? Ето някои интелигентни съвети, за да започнете своята кариера на свободна практика.

Изкарване на прехраната на свободна практика

Човек трябва да преодолее много препятствия, за да стане успешен в своята кариера на свободна практика. Ако искате да станете успешни като свободна професия, трябва да останете организирани. Следователно, ако не сте се подготвили по съответния начин, трябва да отделите малко време, за да създадете план, преди да влезете изцяло. Не се впускайте в кариера на свободна практика, мислейки, че ще се търкаляте в купа с пари в края на всеки месец. Повечето фрийлансъри отделят време, преди да намерят постоянен поток от клиенти, които плащат.

Във всеки случай започнете, като помислите как искате да получавате заплащане. Предприемете стъпки, за да сте сигурни, че всяка стъпка от даден проект се отчита при изпращане на фактурата, дори ако това означава таксуване на клиента до последната секунда, прекарана в проекта. Ако се чудите как е възможно това, опитайте да използвате инструмент за проследяване на времето. Хората, организациите и компаниите обичат да плащат въз основа на часовете, прекарани в определен проект.
Използвайте инструмент за проследяване на времето и ще сте готови да изкарвате прехраната си на свободна практика. Приложение за отчитане на времето може да ви позволи да получите заплащане за всички усилия, които полагате по проект на клиента. И не е нужно да се притеснявате, че тези инструменти пречат на вашия работен поток, защото приложенията за проследяване на времето са отлични инструменти за производителност.

Всичко, което трябва да знаете, за да започнете своята кариера на свободна практика

Ето някои неща, които трябва да направите, за да се справите успешно с препятствията в кариерата на свободна практика:+

Намерете вашата ниша


Толкова е лесно да влезете в бандата на фрийлансърите. Всичко, от което се нуждаете, за да станете фрийлансър, е услуга или продукт, който да предоставите на вашите потребители. Препоръчително е да станете експерт в една ниша. Вашият профил трябва да се хареса на определена група аудитория. Докато отговаряте на нуждите на сходни видове клиенти, вие ще развиете своя опит в тази област за нула време. Когато клиентите са изправени пред избор между всестранно развита личност или специалист, кой мислите, че ще изберат?

Научете как да си поставяте целите


Ако искате да успеете като фрийлансър, тогава трябва да имате план. Помислете за всички неща, които искате да постигнете този месец или година, и измислете как да ги осъществите. Известно време повечето от целите ви няма да се реализират, тъй като тепърва започвате соловата си кариера. За щастие, докато ставате по-опитни като фрийлансър, ще научите и за ефективното поставяне на цели и ще     видите вашите планове за реализация.

Маркетинг на вашите услуги

Всеки опитен фрийлансър знае, че получаването на първия Ви клиент не е въпрос да притежавате всички желани качества. Всичко е свързано с инвестиране на значително количество време и ресурси в изграждането на вашата марка, демонстриране на вашите умения и маркетинг на вашите услуги на вашата целева аудитория. Като служител на организация обикновено оставяте маркетинга на съответния отдел. Като фрийлансър, вие трябва да поемате пълен контрол, за да достигнете до вашата целева аудитория, тъй като бизнесът ви се поддържа само един човек - вас.

Комуникация

С променящите се изисквания на организации и клиенти, които имат все по-големи очаквания за продуктите и услугите, трябва да намерите нови начини да удивите клиентите си. Има доста голям шанс да сте прочели за важността на ангажираността на клиентите. Вашите клиенти винаги ще ценят емоционалния ангажимент, който изпитвате към техните проекти. Ако вашите клиенти просто оставят благоприятни отзиви, това не е ли достатъчно? Не. Добрата комуникация и обратна връзка може значително да подобри вашето представяне.

Бъдете търпеливи

Помислете за цел, която искате да постигнете във вашата кариера на свободна практика. Започвайки своята кариера като фрийлансър, вие ще трябва да се научите как да бъдете по-търпеливи и прощаващи към себе си. Трябва да имате търпение и желание да продължите с пътуването си, дори когато не успеете да постигнете първата, втората или третата си цел. Търпението е от съществено значение, защото тепърва започвате да работите на свободна практика. Трябва да разберете, че пътят до успеха на фрийлансъра не е толкова лесен, колкото да стигнете от точка А до точка Б. Най-добрите техники за дигитален маркетинг се нуждаят от време, за да станат ефективни.

Обобщение

Фрийлансът изглежда забавно, но не е лесно. Започването на кариера на свободна практика е най-простият начин да се премине от нает роб към свободен живот. Успешната кариера на свободна практика може да постави покрив над главата ви, храна на масата ви и да остане достатъчно, за да се поглезите. Тук няма будилници; можете да се събуждате, когато искате, и да работите, когато искате. За съжаление, ще трябва да работите два пъти повече, защото продажбите зависят изцяло и само от вас.